Serengeti National park

Het serengeti National Park is waarschijnlijk het bekendste nationale park van de gehele wereld. De meest indrukwekkende natuurfilms zijn allemaal hier opgenomen. De naam van het park komt van het Masaai-volk en betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Het park is ontzettend groot. De oppervlakte betreft ruim 14.000 vierkante kilometer. Hierdoor is het Serengeti National Park het op een na grootste park van Tanzania. Het park is heel bekend om de grote immigratie trek van de dieren. Dit is een trek van tweeënhalf uur van een miljoen grazende dieren die over de eindeloze vlaktes voortbewegen. Daarnaast is dit het huis van de leeuw, de luipaard, het jachtluipaard, buffels en nog veel meer dieren. Er kan wel gezegd worden dat dit park de nummer een attractie is van geheel Afrika.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *