Serengeti National park

Serengeti National park

Het serengeti National Park is waarschijnlijk het bekendste nationale park van de gehele wereld. De meest indrukwekkende natuurfilms zijn allemaal hier opgenomen. De naam van het park komt van het Masaai-volk en betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Het park is ontzettend groot. De oppervlakte betreft ruim 14.000 vierkante kilometer. Hierdoor is het Serengeti National Park het op een na grootste park van Tanzania. Het park is heel bekend om de grote immigratie trek van de dieren. Dit is een trek van tweeënhalf uur van een miljoen grazende dieren die over de eindeloze vlaktes voortbewegen. Daarnaast is dit het huis van de leeuw, de luipaard, het jachtluipaard, buffels en nog veel meer dieren. Er kan wel gezegd worden dat dit park de nummer een attractie is van geheel Afrika.

De diversiteit van Serengeti National Park

Door het zeer diverse ecosysteem van het nationale park vind je hier een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen, zoals savannes, bergen, boslandschappen en rivieren. In het park leven ook veel roofdieren waaronder meer dan drieduizend leeuwen, 225 jachtluipaarden, 1000 luipaarden, ongeveer 3.500 hyena’s en nog honderden wilde honden. Uitgeteld zijn we dan nog lang niet. Er zijn namelijk ook nog vele herbivoren te vinden zoals, olifanten, giraffen, buffels, nijlpaarden, neushoorns, waterbokken, zwijnen en verschillende soorten antilopen en primaten. Dit zijn natuurlijk de bekendste diersoorten, maar er zijn ook nog onbekende diersoorten te vinden. Het is bijna niet te geloven, maar in Serengeti National Park wonen meer dan 3.5 miljoen dieren.

Door de unieke en vooral fantastische natuur in dit gebied is het park uitgeroepen tot Unesco wereld erfgoed. Het park zal nu voor altijd beschermd worden zodat de dieren hier in alle rust kunnen leven en zodat de natuur onbeschadigd blijft. De eerder benoemde grote trek is een van de zeven Afrikaanse wonderen en blijft ieder jaar een indrukwekkend tafereel. Door ruim tweeënhalf miljoen dieren worden er afstanden van duizend kilometer afgelegd. De kuddes van dieren zijn soms wel veertig kilometer lang. Deze kuddes trekken rond omdat zij op zoek zijn naar vers gras en water. Het is een overlevingsstrategie die vele eeuwen terug gaat. De tocht is helaas voor veel dieren het einde van het leven. Er is echter geen keuze. Het land waar de dieren grazen, droogt na het regenseizoen uit. Er blijft dan geen eten en drinken over voor al die dieren en zijn ze genoodzaakt verder te trekken. Een bezoek aan het Serengeti National park is mede door de grote trek een hoogtepunt in een safari door Tanzania

MEER ARTIKELEN

Rapa Nui National Park

National Park in Fins Lapland

Snowdonia National Park

Meer ARTIKELEN