Rapa Nui National Park

Rapa Nui National Park

Rapa Nui is de inheemse naam van Paaseiland. Rond 300 voor Christus vestigde zich op dit eiland een samenleving van Polynesische oorsprong die een krachtige, creatieve en originele traditie vestigde van beeldhouwkunst en architectuur. Dit hoge culturele niveau is zichtbaar in monumentale stenen figuren en ceremoniële heiligdommen die de lokale bevolking van de 10e tot de 16e eeuw bouwden en oprichtten. Opmerkelijk is ook de vorm van pictografisch schrijven die de mensen daar hanteerden die tot nu toe nog niet ontcijferd is. De Moai beelden, de parelwitte stranden en de Rano Raraku vulkaan maken paaseiland tegenwoordig een populaire vakantiebestemming. Ook het landschap blijft mensen over de hele wereld verbazen.

De Moai beelden

Deze beelden sieren de kust van Paaseiland en zijn wereldberoemd en vooral heel mysterieus. Niemand weet namelijk echt hoe de beelden aan de kust terecht zijn gekomen. Paaseiland ligt op maar liefst 3700 kilometer van de kust van Chili en ligt midden in de Stille Oceaan. De beelden zijn gemaakt van gesteente uit de vulkaan, maar de beelden zijn ook loodzwaar. Hoe de inwoners de beelden langs de gehele kust hebben neergezet blijft de grote vraag. De beelden zijn overblijfselen uit een mysterieus verleden. De beelden zijn vier meter hoog. De precieze betekenis van de beelden of de functie ervan is door het gebrek aan geschreven geschriften niet meer te achterhalen. Tegenwoordig woont er nog een handjevol mensen op dit kleine eiland. Door de bewoners wordt paaseiland altijd liefkozend Te Pita o Te Henua genoemd, oftewel de navel van de wereld.

Vulkaan Rano Raraku

Op de vulkaan Rano Raraku staan langs de zijkanten ook beelden. Het zijn er nog eens vijftig. Naast deze vulkaan zijn er nog twee vulkanen te vinden op het eiland waarvan de kraters gevuld zijn met totora, een plant van de cypergrassenfamilie. In de krater van de Rano Raraku bevindt zich een prachtig zoetwatermeer. Het water reflecteert het zonlicht en dit levert een mooi foto moment op.

Vakantie op Paaseiland

Op Paaseiland is het ook mogelijk om te relaxen aan het strandje in het noorden van het eiland. Je kunt hier op het strand relaxen met palmbomen achter je. Doordat er weinig plankton in het zee water zit is het water heel helder en kunnen duikliefhebbers het onderwaterleven goed zien. Er is geen beste reistijd om het eiland te bezoeken, want het is er altijd warm. Buiten het hoogseizoen van de zomer is het met 22 graden nog steeds prima vertoeven. Het is ook leuk om de hoofdstad Hanga Roa te bezoeken. Hier zijn kleine winkeltjes, hotels en wat restaurantjes te vinden. De gebouwen hier steken sterk af tegen alle felgroene grasvelden die het eiland rijk is.

MEER ARTIKELEN

National Park in Fins Lapland

Snowdonia National Park

Serengeti National park

Meer ARTIKELEN