10 tips voor het boeken van jouw volgende vakantie

vakantie

De vakantie staat weer voor de deur! Dat betekent weer lekker veel voorpret en bestemmingen zoeken. In deze blog vind je 10 handige tips voor het boeken van jouw volgende reis!

1. Vergelijk reisorganisaties

Als u uw reis zelf organiseert, loont het de moeite de sites met beoordelingen en foto’s van reizigers te bezoeken. Kijk ook kritisch naar de verschillende touroperators. Wat zijn de voorwaarden m.b.t. omboeken of annuleren? Is er reisleiding ter plaatse? Kan je 24/7 contact opnemen met de klantenservice? Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs van de reis te kijken maar ook naar dergelijke randvoorwaarden.

2. Een hotel boeken

Met een beetje huiswerk kan je een heleboel besparen. Online een hotel boeken is erg makkelijk. Kijk zeker eens naar de bemiddelingssites. Zij geven naargelang jouw specificaties een overzicht van de beschikbare hotels, en dit meestal met grote kortingen. Het blijft steeds interessant de website van de hotels te bezoeken, ook zij bieden dikwijls mooie promoties aan. Let wel op, soms zijn belastingen, heffingen en toeslagen niet in de geadverteerde prijs inbegrepen.

3. Pak slim

Licht pakken is niet altijd slim pakken. Begin tijdig en maak een lijstje. Pak eerst de noodzakelijke dingen, de rest van de ruimte kan je invullen met extraatjes. Luchtvaartmaatschappijen zijn erg streng op het maximaal toegelaten gewicht. Elke luchtvaartmaatschappij mag zelf bepalen wat het maximale gewicht van uw bagage mag zijn, zo ook wat de tarieven van de boete zijn die u moet betalen voor deze extra bagage. U kijkt dit best na op de betreffende website van de vliegmaatschappij. Bekijk hier meer informatie over de verschillende vliegmaatschappijen.

4. Documenten

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart maar andere eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. Vergeet niet dat elk kind dat naar het buitenland reist een eigen identiteitskaart of kinderpaspoort moet hebben. U kan hierover informatie verkrijgen bij uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of bij de ambassade/consulaat van het land of de regio van bestemming.

5. Zorg voor een kopie van belangrijke documenten

Maak kopieën van uw paspoort, reisverzekering, reischeques en  credit cards. In de praktijk komt het voor dat je het nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het inchecken in het hotel, het huren van een auto of bij het boeken van een excursie.

6. Telefoneren in het buitenland

Wees voorzichtig met het gebruik van mobiel internet in het buitenland. De roamingtarieven kunnen voor onaangename verrassingen op uw factuur zorgen. Gelukkig is dit binnen Europa nu goed geregeld. Maar buiten Europa blijft het uitkijken. U kan natuurlijk een lokale telefoonkaart kopen, maar het is makkelijk en goedkoop om via het internet te bellen. Heb je Wifi op je kamer? Dan kan je gemakkelijk bellen met WhatsApp of Facetime.

7. Foto’s

Het is leuk je herinneringen op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen, maar houd er rekening mee dat je je films en video’s uit je handbagage haalt als je door de bagagecontrole moet. Tegenwoordig maakt een moderne iPhone al hartstikke mooie foto’s. Een speciale camera meenemen is dus vaak niet eens nodig. Het is ook leuk om bijvoorbeeld een reisverslag bij te houden op PolarSteps.

8. Handbagage

Neem in je handbagage toiletspullen en wat extra kleding mee voor het geval je bagage later toekomt of verloren gaat. Je denkt er liever niet aan, maar het kan gebeuren dat jouw koffer zoek raakt. Op deze manier heb je in ieder geval de essentiële spullen bij je. Bekijk hier ook meer informatie over de luchthavens.

9. Medicatie

Sterke pijnstillers en ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta vallen onder de opiumwet en mogen niet zonder officiële verklaring van uw arts worden meegenomen.

10. Geniet

Ervaar de lokale manier van leven. Ga eten in restaurants waar de lokale bevolking gaat en probeer lokale gerechten, ga naar lokale winkels en gebruik het openbaar vervoer. Dit zal je geld besparen en maakt je reis tot een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!