Snowdonia National Park

Snowdonia National Park

Het nationale park Snowdonia is een bergachtig gebied in het noorden van Wales. De omvang van het park strekt zich uit over 2170 km2. Het park is vernoemd naar de hoogste berg in Wales, de Snowdon. Om bij de top van de berg te komen kun je kiezen voor een stevige wandeling, maar je kunt ook met een tandradbaan naar boven. In een klein halfuurtje brengt deze trein je bijna naar de top. In de winter ligt er vaak sneeuw op de top van de berg. Waar je ook loopt je ziet de sneeuw draperen over de flanken van de berg. Hier kun je in de winter echt prachtige foto’s maken. Dit nationale park is geliefd bij menig mensen door de mooie uitzichten en de vele bergen. Het gebied mag zich sinds 1951 een nationaal park noemen en de inwoners van het nationale park bedrijven er landbouw.

De schoonheid van Snowdonia National Park

Het noorden van Wales is altijd al dunbevolkt geweest dit komt doordat het gebied heuvelachtig en voor een groot deel bergachtig is. Deze bergen liggen bijna allemaal in het Snowdonia national park in het noordwestelijke kwart van het land. Er zijn veel verschillende bergen waarvan er een aantal zelfs boven de 1000 meter komen. Het noordelijke deel van het park is het meest populair bij wandelaars

Aan de oostelijke rand van het park, dichtbij het Gwydr Forest park ligt het mooie dorp Betws-y-coed. Dit is ook een populaire bestemming voor vakantiegangers. Tevens zijn hier de watervallen van het Conwy Falls Forest Park en de Tu Hwnt I-r Bont Tearoom te vinden. Dit zijn een van de meest gefotografeerde locaties in het gebied. Het nationale park is niet alleen bekend om de bergen en het bos maar ook om zijn tientallen kleine en grotere meren. Daarbij beschikt het park ook over een kustlijn van wel 60 kilometer met kleine stadjes en dorpen. Vanuit bijvoorbeeld Barmouth of Mawddach estuary vertrekken er treinen van zowel de Wels Higland Railway als de Ffestiniog Railway over mooie trajecten door de bergen. Hier vlakbij vind je ook het kleurige dorpje Portmeirion. Dit dorpje past eigenlijk helemaal niet bij de andere dorpen en daarom is het zo leuk om het te bezoeken.

De noordkust van het nationale park is een stuk smaller. Hier zijn de bergketens Glyderrau en de Carneddau te vinden. Aan de rand van dit stuk van het park ligt het stadje Conwy met haar imposante kasteel. Dit kasteel behoort tot werelderfgoed en staat vlakbij de zee.

Snowdonia is het gehele jaar een mooie plek om te bezoeken. In het voorjaar zijn er veel bloemen te vinden. In de zomer is het wel iets drukker en in de winter zijn helaas sommige wegen afgesloten waardoor sommige excursies niet kunnen plaatsvinden.

MEER ARTIKELEN

Rapa Nui National Park

National Park in Fins Lapland

Serengeti National park

Meer ARTIKELEN