Riisitunturi National Park in Fins Lapland

Riisitunturi National Park in Fins Lapland

Het nationaal park Riisitunturi is een 77km2 groot gebied met bergen, taigabossen en hellingvenen. Over de twee toppen van de Riisitunturi loopt een 29 kilometer lange wandelroute. Op deze route kom je hutten, vuurplaatsen en schuilhutjes tegen. Dit park is minder bekend dan de andere nationale parken van Oulanka en Syöte, maar daardoor is dit park ook minder drukbezocht. Het park ligt in Koillismaa, dit is in het zuiden van Fins Lapland nabij Posio. Riistitunturi is vooral bekend vanwege de bijzondere bomen die kilo’s sneeuw op hun takken hebben rusten in de wintermaanden. Dit wordt ook wel in het Fins Tykky genoemd. Dit is het Finse woord voor de ophoping van Sneeuw en vorst op de bomen. Deze sneeuw ophopingen geven een sprookjesachtig effect.

Wandelen in Riisitunturi National Park

Het mooie van wandelen in het Riisitunturi National Park is dat je kunt vertrekken en eindigen op dezelfde locatie. Zo zijn er geen zorgen over hoe je vanaf een ver afgelegen punt op de route weer bij je auto terecht komt. Een mooi pad is de Riisin rääpäsy route. Dit pad is ongeveer 4.5 kilometer lang. Deze route slingert langs een waterval naar boven. Deze wandelingen zijn zeer goed gemarkeerd met tekens en kleurpunten. Deze zijn in het Engels aangegeven dus kennis van de Finse taal is niet nodig. Tijdens het wandelen in het park kom je ook Sparren tegen die in de breedte groeien en niet in de hoogte. Deze bomen werden aanbeden als de tafels van Tapio, de koning van het bos in de oude Finse Mythologie, vandaar de naam “Tapio’s tree”. De oude Finnen offerden een deel van wat ze hadden gejaagd of verzameld om vrede te houden met de bosgeesten.

Rendierland

In het park lopen rendieren vrij rond op de heuvels in de bossen en zelfs op de weg. Het is heel leuk om deze dieren van een afstandje te bekijken, maar er is ook een verscheidenheid aan andere dieren in het wild in het gebied, zoals beren en lynxen en de oehoe. De heldere top van de berg die gelegen is in het Riisitunturi park is een ultieme plek om het noorderlicht in de winter te bekijken. In het park zijn ook veel vijvers te vinden. Eentje wordt het Ikkunalampi of Window pond genoemd. Deze vijver lijkt namelijk op een infinity pool. Alles om de vijver heen reflecteert in het water. Voor de vijver is een bankje gebouwd waar je even kan rusten om van dit mooie natuurverschijnsel te genieten.

MEER ARTIKELEN

Rapa Nui National Park

Snowdonia National Park

Serengeti National park

Meer ARTIKELEN

Serengeti National park

Het serengeti National Park is waarschijnlijk het bekendste nationale park van de gehele wereld. De meest indrukwekkende natuurfilms zijn allemaal hier opgenomen. De naam van

Read More »