Boek een Safari-rondreis in Afrika eenvoudig online

safari-vakantie

Altijd al eens op safari gewild? Mijn naam is Michiel, en ben reisexpert bij allinclusivekoning.nl. Wij bieden informatie over de beste reisbestemmingen, hotel, excursies en last-minute aanbiedingen. Dat geldt ook voor mooi safari-reizen. In deze blog vertellen we je daarover meer. Je kunt deze rondreizen eenvoudig online boeken.

Kies een geschikte bestemming

Laten we beginnen met het kiezen van de bestemming. Er zijn zoveel mooie plekken in de wereld waar je op safari kunt gaan. Van Zuid-Afrika tot Tanzania en van Kenia tot Botswana, de keuze is enorm. Het is belangrijk om te bedenken wat voor soort dieren je graag wilt zien en wat voor soort safari je wilt doen. Wil je bijvoorbeeld met een 4×4 door de savanne rijden of liever te voet op zoek gaan naar wilde dieren? Denk ook na over het seizoen waarin je wilt reizen, sommige gebieden zijn bijvoorbeeld in bepaalde maanden niet toegankelijk.

Boek de accommodaties & start de voorbereiding

Als je eenmaal de bestemming hebt gekozen, is het tijd om de juiste accommodatie te vinden. Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar, variërend van luxe lodges tot tenten in de bush. Bedenk wat het beste bij jou past. Wil je graag in luxe verblijven of juist de natuur van dichtbij ervaren in een tent? Vergeet niet te kijken naar de locatie van de accommodatie, sommige lodges liggen namelijk dieper in de bush dan andere. Als je alles hebt geboekt, is het tijd om je koffer in te pakken. Denk aan de juiste kleding en schoenen. Het kan in de ochtend en avond behoorlijk fris zijn, dus zorg voor warme kleding. Overdag kan het juist weer heel warm zijn, dus luchtige kleding is ook belangrijk. Vergeet niet om een hoed of pet en zonnebrandcrème mee te nemen om je te beschermen tegen de zon. Goede wandelschoenen zijn ook essentieel, vooral als je te voet op safari gaat.

Ervaar een safari-vakantie

Als je eenmaal op safari bent, is het belangrijk om de regels te volgen en respect te hebben voor de natuur. Volg altijd de instructies van je gids op en ga niet off-road rijden. Blijf altijd op een veilige afstand van wilde dieren en laat ze met rust. Vergeet niet om je afval op te ruimen en niet te roken in de natuur. We willen immers allemaal dat de natuur behouden blijft voor de generaties na ons. Wat betreft het spotten van wilde dieren, is het belangrijk om geduldig te zijn en te luisteren naar je gids. Dieren hebben hun eigen agenda en het kan even duren voordat je iets ziet. Luister naar de geluiden van de bush en let op de tekenen om dieren te spotten. Een goede gids kan je daarbij helpen. Als je eenmaal een dier hebt gespot, blijf dan stil en maak geen onnodige geluiden. Je wilt het dier niet verstoren in zijn natuurlijke habitat. Vergeet niet om je camera bij de hand te houden om mooie foto’s te maken, maar blijf altijd respectvol naar het dier. Naast het spotten van wilde dieren, zijn er nog tal van andere activiteiten die je op safari kunt doen.

Online boeken

Je kunt een safari eenvoudig online boeken via gespecialiseerde bedrijven, maar ook via traditionele touroperators zoals de Jong Intra vakantie en natuurlijk reisorganisatie Tui. Het is verstandig om online naar reviews en ervaringen van andere vakantiegangers te zoeken.