Costa Brava: De ultieme gids voor de perfecte zomervakantie

Costa Brava

De Costa Brava is een prachtige kuststrook in Catalonië, Spanje. Het staat bekend om zijn adembenemende zandstranden, weelderige groene landschappen en pittoreske vissersdorpjes. Liefhebbers van het buitenleven zullen blij zijn dat er aan de Costa Brava het hele jaar door van alles te doen is! 

Wat is er te zien?

De Costa Brava herbergt veel monumenten die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan en nog vele andere architectonische juweeltjes. Hiertoe behoren de middeleeuwse stad Besalu, de Romaanse kathedraal van Girona en de gotische kathedraal van Figueres. Er zijn ook veel interessante musea zoals het Dalí Theater-Museum in Figueres en het Nationaal Archeologisch Museum in Barcelona.Er zijn tal van buitenactiviteiten om het hele jaar door van te genieten. Liefhebbers van wandelen kunnen de toppen van het Montserrat-gebergte ontdekken. Wie niet van hoogte houdt, vindt aan de kust wandelpaden, zandstranden en turquoise baaien om te verkennen. En ook voor de mensen die van het water houden zijn er tal van activiteiten. Zoals: duiken, snorkelen, surfen, paddle boarding en kite boarding. Kortom de Costa Brava heeft voor iedereen wat wils.

Waar kun je verblijven?

Wanneer je kiest waar je wil verblijven aan de Costa Brava, heb je vele opties, of je nu liever in de stad of aan zee verblijft. 

Voor wie liever in de stad verblijft, is Barcelona een uitstekende keuze. Het is een van de indrukwekkendste steden ter wereld. Voor de liefhebbers van het strand is het leuk om te zoeken naar een camping Spanje aan zee, hier zijn talloze mogelijkheden te vinden, zoals camping El Pinar, dit is een camping op 500 meter van blanes. Het mooie van deze camping is dat het direct aan het strand van s’Abanell gelegen is. Zo ben je dus in een mum van tijd in de zee. De camping is erg geschikt om met je gezin te bezoeken. Hier is namelijk altijd wat te beleven voor kids. Er zijn 540 plaatsen op deze camping, er zullen dus genoeg andere kinderen zijn waar jouw kinderen mee kunnen spelen terwijl je lekker van het zandstrand geniet.  Je kan hier met de auto naartoe gaan, maar zelfs vliegen is een mogelijkheid de luchthaven van Girona is op 30 kilometer afstand en ook de luchthaven van Barcelona is een optie. Deze ligt op 90 kilometer afstand. Je kan dus vanuit hier makkelijk een uitstapje naar Barcelona maken!