Beleef een onvergetelijke safari met een rondreis Zuid Afrika

rondreis

Er zijn in de wereld zoveel mooie en adembenemende plekken. Je kan overal ter wereld wel fantastische plaatsen vinden waar je je ogen uit kan kijken. Zo zijn er talloze oude dorpjes of steden met eeuwenoude gebouwen. Of misschien wil je een keer een rondreis maken om de zeven wereldwonderen in het echt te zien. Of houd je van natuur en zou je niets liever willen dan dagenlang in de natuur te wandelen? Als je van natuur en dieren houdt is een safari rondreis Zuid Afrika echt iets voor jou. Je rijdt dan door prachtige natuur terwijl je dieren in het wild probeert te spotten. In deze blog zullen we je een paar tips over een rondreis in Zuid Afrika geven, zodat je straks de tijd van je leven kan beleven. Lees dus snel verder!

Wanneer kan je het best een rondreis Zuid Afrika plannen?

Zuid Afrika ligt natuurlijk op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer en winter omgedraaid zijn ten opzichte van hier. Dus als je graag Zuid Afrika in het najaar wil zien, zal je bij ons in de lente vertrekken. De maanden maart en april zijn dan de beste maanden om te gaan. Om Zuid Afrika in de lente te zien, kan je het best gaan in september of oktober. Dit zijn ook de beste maanden om wilde dieren te spotten. Dit komt omdat er dan nog niet zo heel veel begroeiing is, waardoor je de dieren makkelijker kan zien. Wanneer je in onze zomer een rondreis Zuid Afrika plant, zal het heel erg heet zijn en daarom is het echt aan te raden om in het voor- of najaar te gaan.

Een rondreis Zuid Afrika in de mooiste natuurparken

In Zuid Afrika kan je de grootste natuurparken vinden. Sommige natuurparken zijn zelfs groter dan 95000 hectare! Ook zijn hier een paar van de oudste parken te vinden. Er zijn namelijk parken te vinden die opgericht zijn in de 1890’s. Je kan in Zuid Afrika goed de Big Five spotten. Dit zijn de leeuw, de buffel, de neushoorn, het luipaard en de olifant. Wanneer je in Zuid Afrika een safari boekt, zal je kunnen genieten van de mooiste natuur. Bovendien is er ook een grote kans dat je veel bedreigde diersoorten tegen zult komen. In een van de oudste parken van Zuid Afrika is bijvoorbeeld  één van meest bedreigde diersoort te vinden, namelijk de wilde hond. In andere parken zijn dan weer andere hele zeldzame dieren te vinden. Zo kan het zomaar zijn dat je tijdens je safari de witte leeuw tegenkomt!

Een rondreis Zuid Afrika of een surfvakantie?

Echte surf liefhebbers opgelet! Eén van de mooiste plekken en momenten ter wereld om te surfen is tijdens een rondreis Zuid Afrika. Hier zal je de mooiste goudgele stranden tegenkomen en de mooiste zonsondergangen. Bovendien heeft het water gemiddeld een aangename temperatuur van 22 graden, doordat er meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt. Er zijn echter niet hele hoge of ruwe golven, doordat sommige stranden beschermd worden de prachtige riffen. Hierdoor is het ook een hele goede plek om te leren surfen!